Byd dine gæster velkommen til kagebordet med denne fine moussekage med rabarber, når foråret melder klar til fest og hyggelige sammenkomster.
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth20.05.2025
6 stk
Kagebund
3 æg
125 g sukker
100 g mandelmel
75 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Mandelkrokant
½ dl sukker
50 g mandler
1 spsk. vand
Rabarberlage og -kompot
500 g rabarber
½ vaniljestang
200 g sukker
Mousse
6 blade husblas
1½ dl rabarberlage fra kompotten
1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
½ vaniljestang
75 g sukker
250 g græsk yoghurt 10 %
4 dl piskefløde
1 kagering, 20 cm i diameter
Samling og pynt
50 g ruby-chokolade
Spiseligt hindbærstøv
Små marengskys
Tørrede spiselige blomster
Kagebund
Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland mandelmel og hvedemel med bagepulver, og vend det i æggesnapsen.
Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagebunden i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøl på en bagerist.
Mandelkrokant
Smelt sukker på en pande, tilsæt mandler og vand, og varm det igennem, til mandlerne er karamelliseret. Afkøl, og hak groft.
Rabarberlage og -kompot
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Bring sukker, rabarber, vaniljekorn og -stang i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter. Fjern vaniljestangen, og hæld det gennem en sigte. Så du har saft og kompot adskilt.
Mousse
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter, og smelt den herefter i 1½ dl af den varme rabarberlage. Bland rabarber-husblas-blandingen sammen med hyldeblomstsaft, og lad det stå, til det begynder at tykne.
Pisk sukker og yoghurt sammen, og vend rabarber-hyldeblomst-blandingen i. Pisk fløden til skum, og vend den i yoghurtcremen.
Samling og pynt
Udstik kagebunden med en kagering, så bunden får en diameter på ca. 20 cm. Smør kagebunden med lidt af rabarberkompotten, og drys med mandelkrokrant. Sæt kageringen omkring bunden, og fordel moussen ovenpå. Glat overfladen, og sæt kagen i køleskabet mindst 8 timer.
Hak og smelt chokoladen. Løsn kageringen fra moussen, og dryp chokoladen over i valgfrit mønster. Pynt kagen med hindbærstøv, marengs og tørrede, spiselige blomster.