Smuldrekage med brombær

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Smuldredej
250 g koldt smør
1½ dl rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
2½ dl hvedemel
½ dl blå birkes
3 dl havregryn
Fyld
Ca. 500 g brombær
1 dl sukker
¾ dl kartoffelmel
100 g hakkede mandler
Desuden
Vaniljeis til servering

Har du nogensinde smagt en smuldrekage? Den kan laves i et snuptag, og så smager den skønt af sensommerens fine bær. Her får du vores nemme opskrift.

Se også: Nem opskrift på brombærmarmelade

Sådan laver du smuldrekage:

  1. Dej: Kom koldt smør, rørsukker, vaniljesukker og mel i en foodprocessor, og saml dejen. Bland forsigtigt birkes og havregryn i.
  2. Fyld: Bland brombærrene med sukker, kartoffelmel og hakkede mandler, og hæld fyldet i bunden af et ildfast fad. Drys smuldredejen over brombærfyldet, og bag pien gylden midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°. Servér med vaniljeis.