Kager

Snickerskage med peanuts

Sødt og salt går godt hånd i hånd, og det smages tydeligt i denne lækre kage med peanuts, der er inspireret af chokoladebaren, Snickers. Få den lækre opskrift her.
af Mai Knauer 28.06.2021 Foto: Columbus Leth.
Snickers-barer
6 personer

Kiksebund:

  • 100 g saltede peanuts
  • 100 g Bastogne-kiks
  • 30 g smør

Karamel:

  • 300 g bløde karameller
  • 1 dl piskefløde
  • 1 nip salt
  • 50 g saltede peanuts

Chokoladecreme:

  • 200 g mælkechokolade
  • 1 dl piskefløde

Pynt:

  • 25 g saltede peanuts
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan laver du Snickerskage med peanuts

Kiksebund:

  1. Blend peanuts fint i en blender. Hæld de blendede peanuts i en skål.

  2. Blend kiksene til krummer, og rør dem sammen med peanutsene.

  3. Smelt smørret i en gryde, og vend det sammen med kiks og peanuts.

  4. Fordel massen i en form på ca. 35 x 10 cm, og sæt den i køleskabet.

Karamel:

  1. Varm karameller og fløde forsigtigt op i en gryde, indtil karamellerne er smeltet, og massen er ensartet.

  2. Tilsæt salt.

Chokoladecreme:

  1.  Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.

  2. Bring langsomt fløden i kog, og hæld den over chokoladen.

  3. Rør i chokolademassen, til den får en ensartet overflade, og chokoladen er smeltet.

  4. Fordel karamelmassen på den kolde tærtebund, og drys peanuts på.

  5. Sæt tærten på køl igen. 

  6. Fordel chokoladecremen over karamellen på tærten.

  7. Sæt tærten i køleskabet i mindst 2 timer.

Pynt:

  1. Drys saltede peanuts og flagesalt over kagen lige før servering.