
Snickerskage med peanuts

Kiksebund:
- 100 g saltede peanuts
- 100 g Bastogne-kiks
- 30 g smør
Karamel:
- 300 g bløde karameller
- 1 dl piskefløde
- 1 nip salt
- 50 g saltede peanuts
Chokoladecreme:
- 200 g mælkechokolade
- 1 dl piskefløde
Pynt:
- 25 g saltede peanuts
- 1 tsk. flagesalt

Sådan laver du Snickerskage med peanuts
Kiksebund:
-
Blend peanuts fint i en blender. Hæld de blendede peanuts i en skål.
-
Blend kiksene til krummer, og rør dem sammen med peanutsene.
-
Smelt smørret i en gryde, og vend det sammen med kiks og peanuts.
-
Fordel massen i en form på ca. 35 x 10 cm, og sæt den i køleskabet.
Karamel:
-
Varm karameller og fløde forsigtigt op i en gryde, indtil karamellerne er smeltet, og massen er ensartet.
-
Tilsæt salt.
Chokoladecreme:
-
Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
-
Bring langsomt fløden i kog, og hæld den over chokoladen.
-
Rør i chokolademassen, til den får en ensartet overflade, og chokoladen er smeltet.
-
Fordel karamelmassen på den kolde tærtebund, og drys peanuts på.
-
Sæt tærten på køl igen.
-
Fordel chokoladecremen over karamellen på tærten.
-
Sæt tærten i køleskabet i mindst 2 timer.
Pynt:
-
Drys saltede peanuts og flagesalt over kagen lige før servering.
