Chokoladetærte med saltkaramel
Mørdej med kakao
- 200 g hvedemel
- 1 spsk. rent kakaopulver
- 60 g flormelis
- 1 vaniljestang
- 100 g smør
- 2 æggeblommer
- 5 tsk. vand
Karamelcreme
- 130 g karamelfudge fra Odense Marcipan
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk. flagesalt
Chokoladecreme
- 70 g mørk chokolade
- 175 g piskefløde
- 1 tsk. flagesalt
Sådan laver du chokoladetærte med karamel:
Mørdej med kakao:
-
Bland mel, kakao, flormelis og kornene fra vaniljestangen i en foodprocessor.
-
Skær smørret i tern, og blend smørret med de tørre ingredienser, til dejen smuldrer.
-
Tilsæt æggeblommerne, og blend dejen. Hæld vand i blenderen, og blend hurtigt dejen.
-
Saml dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
-
Tænd ovnen på 180°.
-
Smør en rund tærteform, ca. 25 cm i diameter, og beklæd bunden med bagepapir.
-
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir.
-
Beklæd tærteformen med dejen. Prik bunden af tærtedejen med en gaffel. Læg alufolie over, og hæld evt. bønner i til blindbagning.
-
Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
-
Fjern alufolie og bønner, og bag bunden i yderligere 10 minutter.
-
Lad bunden køle af på en bagerist.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Snickerskage med peanuts
Karamelcreme:
-
Bring karamelfudge og fløde langsomt i kog i en gryde, og rør rundt, til karamelfudgen er smeltet.
-
Tilsæt salt.
-
Hæld den flydende karamel over tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 2 timer.
Chokoladecreme:
-
Hak chokoladen fint.
-
Varm fløde op i en tykbundet gryde.
-
Hæld chokoladen i lidt ad gangen under omrøring, til den er helt opløst.
-
Hæld chokoldecremen over karamellaget i tærten, og sæt formen tilbage i køleskabet i mindst 2 timer.
-
Pynt chokoladetærten med lidt salt inden servering.