Kager

Chokoladetærte med saltkaramel

Denne tærte er tung og klæbrig på den helt uimodståelige måde. Med sprød kakaobund, flydende karamel og tyk chokoladecreme går den perfekt til en stærk kop kaffe!
af Mai Knauer 28.05.2021 Foto: Columbus Leth
Tærte med karamel og chokolade
6 personer

Mørdej med kakao

  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. rent kakaopulver
  • 60 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 100 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 5 tsk. vand

Karamelcreme

  • 130 g karamelfudge fra Odense Marcipan
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk. flagesalt

Chokoladecreme

  • 70 g mørk chokolade
  • 175 g piskefløde
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan laver du chokoladetærte med karamel:

Mørdej med kakao:

  1. Bland mel, kakao, flormelis og kornene fra vaniljestangen i en foodprocessor.

  2. Skær smørret i tern, og blend smørret med de tørre ingredienser, til dejen smuldrer.

  3. Tilsæt æggeblommerne, og blend dejen. Hæld vand i blenderen, og blend hurtigt dejen.

  4. Saml dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.

  5. Tænd ovnen på 180°.

  6. Smør en rund tærteform, ca. 25 cm i diameter, og beklæd bunden med bagepapir.

  7. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir.

  8. Beklæd tærteformen med dejen. Prik bunden af tærtedejen med en gaffel. Læg alufolie over, og hæld evt. bønner i til blindbagning.

  9. Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.

  10. Fjern alufolie og bønner, og bag bunden i yderligere 10 minutter.

  11. Lad bunden køle af på en bagerist.

 

Karamelcreme:

  1. Bring karamelfudge og fløde langsomt i kog i en gryde, og rør rundt, til karamelfudgen er smeltet.

  2. Tilsæt salt.

  3. Hæld den flydende karamel over tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 2 timer.

 

Chokoladecreme:

  1. Hak chokoladen fint.

  2. Varm fløde op i en tykbundet gryde.

  3. Hæld chokoladen i lidt ad gangen under omrøring, til den er helt opløst.

  4. Hæld chokoldecremen over karamellaget i tærten, og sæt formen tilbage i køleskabet i mindst 2 timer.

  5. Pynt chokoladetærten med lidt salt inden servering.