Konfekt
Konfekt
De lækreste chokolade påskeæg
Lav de flotteste, lækreste guld- og sølvæg med marcipan og pistacie! Perfekt til eftermiddagskaffen.
af Annemette Voss Fridthjof.
2.04.2020
Foto: skovdalnordic.com
20 personer
Marcipanæg
- 40 g sukker
- 120 g usaltede pistacienødder
- 50 g hvid chokolade
- 1 nip havsalt
- 300 g marcipan
- 1 spsk. cognac eller mørk rom
Overtræk
- 150 g hvid chokolade
- 150 g mørk chokolade
- ½ tsk. guldstøv
- ½ tsk. sølvstøv
Desuden
- Latexhandsker
- Sukkerperler
Hyg dig i påsken med et lækkert DIY-projekt, som passer perfekt til eftermiddagskaffen!
Sådan gør du
Marcipanæg:
- Smelt sukkeret på en pande ved middel varme, til det er gyldent.
- Tilsæt pistacienødder, og lad dem karamellisere 2-3 minutter på panden, mens du rører rundt.
- Lad de karamelliserede pistacienødder køle helt af.
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Blend pistacienøddekaramellen sammen med hvid chokolade og havsalt til en cremet, grov nøddemasse.
- Ælt massen sammen med marcipan og cognac.
- Form pistaciemarcipanen til 20 ensartede æg. Husk at gemme en lille klump marcipan til de små grønne blomsterdekorationer.
- Sæt æggene i køleskabet, så de bliver helt kolde.
Overtræk
- Smelt begge slags chokolade over vandbad ved helt lav varme under omrøring.
- Tag latexhandsker på, kom lidt smeltet chokolade op i håndfladen, og tril æggene 1 efter 1 heri.
- Lad chokoladen størkne, og gentag processen, indtil æggene har et dækkende lag chokolade.
- Gem lidt chokolade til at fæstne pynten på æggene.
- Pensl de chokoladeovertrukne æg med guld- og sølvstøv.
- Udstik 20 små marcipanblomster af den resterende pistaciemarcipan, dekorér med en sukkerperle i midten, og fæstn dem på æggene med lidt smeltet chokolade.