Konfekt
Konfekt
Hjemmelavede snebolde med orangesmag
De klassiske snebolde hører sig til i den søde juletid – også selvom sneen ikke daler hvid. Her får du opskriften på hjemmelavede snebolde med orangesmag.
af Inge Skovdal
16.12.2014
Ingen jul uden de skønne marcipansnebolde, og hvorfor ikke lave din egen udgave af de chokoladelækre snebolde? Det er nemlig ganske nemt! Prøv en variant med orangesmag, som du kan servere for dine gæster i julen – så er det kun at vente på, at sneen daler.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til dine hjemmelavede snebolde:
Ca. 24 stk.)
- 250 g marcipan
- 50 g valnøddekerner
- Skal af ½ usprøjtet appelsin
- 1 spsk. appelsinlikør, fx Grand Marnier
- 200 g mørk chokolade
- 50 g flormelis
Prøv også: De lækreste havregrynskugler med nøddesmør
Sådan laver du snebolde:
- Hak marcipanen i mindre stykker, og hak valnødderne groft.
- Bland marcipan, valnødder, appelsinskal og appelsinlikør.
- Hak chokoladen fint, og smelt halvdelen over vandbad. Tag gryden af blusset, og kom resten af chokoladen i.
- Rul kugler af marcipanen, og dyp dem i chokoladen. Når chokoladen har sat sig lidt, ruller du kuglerne i flormelis. Servér til en god kop kaffe, eller opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.
TIP: Du kan erstatte appelsinskallen med lidt kandiseret ingefær. Er du ikke vild med appelsinlikør, kan du erstatte den med portvin eller helt udelade spiritus.
Læs også: Fold en serviet som et juletræ