Se også
Konfekt
Havregrynskugler med nøddesmør
Jul rimer på hjemmelavede havregrynskugler. Er du ikke bange for at prøve noget nyt, kan du tilsætte de klassiske havregrynskugler ny smag, der giver et cremet modspil!
Opskrift og foto: Linn Grubbström.
7.11.2021
Du kender de klassiske havregrynskugler, som ungerne elsker at trille (og spise lidt af undervejs). Her er et vanedannende godt bud på nye klassikere i konfektskålen, hvor havregrynskuglerne får sødt selskab af nøddesmør og et strejf kaffe. Ungerne kan med garanti stadig godt lide denne version - det er nemlig havregrynskugler på luksusmåden med masser af chokolade og et fint drys guldstøv! De er perfekte til adventshygge eller i juledagene, hvor de kan stå klar på køl til gæsterne.
20 stk
Det skal du bruge
- 40 g nøddesmør, fx peanutbutter eller mandelsmør
- 2 spsk. kokosolie
- 2 spsk. flødeost
- 2 spsk. limesaft
- 2 tsk. honning
- 2 dl havregryn
- 4 spsk. kakao
- 1 nip vaniljepulver
- 2 spsk. kold kaffe
- 75 g chokolade 70 %
- ½ tsk. guldstøv
Havregrynskugler med nøddesmør
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne undtagen mørk chokolade og guldstøv i en blender, og blend til en fin masse.
- Rul til kugler i kirsebærstørrelse, læg dem på et fad, og stil dem i køleskabet i 1 time.
- Hak chokoladen fint, kom den i en skål, og smelt den over vandbad. Dyp kuglerne i chokolade, og drys med guldstøv.
- Lad chokoladen størkne.
- Opbevar havregrynskuglerne i køleskab.