Konfekt

Små marcipankager med Amarena-kirsebær

Mens vi venter på juleaften, har vi brug for noget til den søde tand. Her er opskriften på små marcipankager, der indeholder ingredienser med referencer til risalamande.
af Gitte Heidi Rasmussen. 27.09.2022 Foto: Betina Hastoft.
Små marcipankager med Amarena-kirsebær og glasur

Når vi har brug for noget til den søde tand, er disse små kager et godt bud. Den lidt tungere marcipansmag løftes op i en luftig dej med et strejf af citron, og kirsebærrene tilfører kagerne en friskhed, der fuldfører smagsassociationerne til risalamanden - en perfekt forsmag på juleaften!

12 stk

Det skal du bruge

  • 100 g marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 50 g mandelmel
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 usprøjtet citron
  • 24 Amarena-kirsebær
  • 12 muffinforme

Topping

  • 100 g flormelis
  • 12 Amarena-kirsebær

Sådan laver du marcipankager:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med smør og sukker i en skål med en elpisker, til konsistensen er cremet.
  3. Pisk æggene i 1 ad gangen, og pisk herefter i 6-8 minutter, til blandingen er luftig.
  4. Bland de 2 slags mel i en anden skål sammen med bagepulver, og vend melblandingen i dejen, til den er jævn og glat.
  5. Skyl og riv citronen fint, og pres saften. Vend citronsaft og citronskal i dejen, og fordel den i muffinformene.
  6. Halvér Amarena-kirsebærrene, og fordel ½ Amarena-kirsebær oven på dejen i hver muffinform.
  7. Bag muffinsene i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist i 10-15 minutter, og vend dem herefter ud af muffinformene.

Topping:

  1. Lav en tyk glasur af flormelis og lidt vand, og dryp den over de afkølede muffins. Top hver muffin med et Amarena-kirsebær, og servér straks.