Desserter

Klassisk risalamande med bærsauce

Giv risalamanden selskab af den lækreste bærsauce med skovbær. Du få den nemme opskrift her!
Tekst og 6.12.2021 foto: Skovdalnordic.com
Risalamande med skovbærsauce
6 personer

Risalamande

  • 1 vaniljestang
  • 100 g grødris
  • 1 dl vand
  • 6 dl sødmælk
  • 2 spsk. sukker
  • 200 g mandelsplitter
  • 7 dl piskefløde

Bærsauce med skovbær

  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 300 g frosne skovbær
  • 2 dl vand
  • Majsstivelse

Sådan laver du risalamande:

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en kniv. Gem den tomme vaniljebælg.
  2. Kog grødris og vand i en gryde i 5 minutter. Tilsæt sødmælk og den tomme vaniljebælg. Kog grøden i 45 minutter ved svag varme. Rør rundt jævnligt.

 

  • Tag gryden fra varmen, og fjern vaniljestangen. Tilsæt sukker og vaniljekorn, og rør det ud i grøden. Sæt grøden på køl i mindst 2 timer.
  • Rist mandelsplitterne på en tør pande, indtil de er gyldne. Lad dem køle af.
  • Pisk fløden til let flødeskum med en elpisker i en skål.
  • Vend mandlerne i den afkølede grød med en dejskraber. Vend halvdelen af fløden i risengrøden med en dejskraber. Tilsæt den resterende flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med grøden. Sæt risalamanden på køl indtil servering.
  •  

  • Anret den i en stor serveringsskål, eller fordel den i portionsanrettede glas. Husk at tilsætte en smuttet mandel.
  • Sådan laver du bærsauce med skovbær:

    1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Bland vaniljekornene med sukker.
    2. Lad frosne bær, sukker og vand simre i en gryde i 10 minutter. Skum evt. saucen.

     

  • Lav en jævning med majsstivelse ifølge anvisningen på pakken. Tilsæt jævningen, så saucen tykner.
  • Køl saucen af, hvis du foretrækker den kold, eller servér den lun til risalamanden.