Klassisk risalamande med bærsauce
Risalamande
- 1 vaniljestang
- 100 g grødris
- 1 dl vand
- 6 dl sødmælk
- 2 spsk. sukker
- 200 g mandelsplitter
- 7 dl piskefløde
Bærsauce med skovbær
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 300 g frosne skovbær
- 2 dl vand
- Majsstivelse
Sådan laver du risalamande med bærsauce
Risalamande
-
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en kniv. Gem den tomme vaniljebælg.
-
Kog grødris og vand i en gryde i 5 minutter. Tilsæt sødmælk og den tomme vaniljebælg. Kog grøden i 45 minutter ved svag varme. Rør rundt jævnligt.
-
Tag gryden fra varmen, og fjern vaniljestangen. Tilsæt sukker og vaniljekorn, og rør det ud i grøden. Sæt grøden på køl i mindst 2 timer.
-
Rist mandelsplitterne på en tør pande, indtil de er gyldne. Lad dem køle af.
-
Pisk fløden til let flødeskum med en elpisker i en skål.
-
Vend mandlerne i den afkølede grød med en dejskraber. Vend halvdelen af fløden i risengrøden med en dejskraber. Tilsæt den resterende flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med grøden. Sæt risalamanden på køl indtil servering.
-
Anret den i en stor serveringsskål, eller fordel den i portionsanrettede glas. Husk at tilsætte en smuttet mandel.
Bærsauce med skovbær
-
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Bland vaniljekornene med sukker.
-
Lad frosne bær, sukker og vand simre i en gryde i 10 minutter. Skum evt. saucen.
-
Lav en jævning med majsstivelse ifølge anvisningen på pakken. Tilsæt jævningen, så saucen tykner.
-
Køl saucen af, hvis du foretrækker den kold, eller servér den lun til risalamanden.
Få opskriften på en klassisk risalamande her!