Konfekt

Trøffelkugler med rom og rosiner

Giv konfektskålen en yndefuld overhaling med små søde bidder, der er en konditor værdig: Få opskriften på de lækreste trøffelkugler med indbydende guldstøv på!
af Louisa Lorang. 13.09.2022 Foto: Lene Samsø.
50 stk

Ingredienser

  • 50 g rosiner
  • 2 spsk. rom
  • 200 g mørk chokolade, ca. 70 %
  • 20 g blødt smør
  • ½ dl piskefløde
  • 100 g kold marcipan

Chokoladeovertræk

  • 300 g mørk chokolade
  • Evt. spiseligt guldstøv

Sådan laver du trøffelkugler med rom og rosiner

  1. Hak rosinerne groft, og læg dem i blød i rom i en lufttæt beholder i mindst 3 timer, og gerne natten over.
  2. Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
  3. Rør smørret i den smeltede chokolade, til det også smelter. Tilsæt herefter fløde under omrøring.
  4. Riv marcipanen fint, og rør den i chokolademassen sammen med rom og rosiner.
  5. Lad trøffelmassen hvile på køl i mindst 2 timer. Form herefter ca. 40 små kugler af massen, og lad dem hvile i fryseren, mens du gør chokoladeovertrækket klar.

Chokoladeovertræk

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
  2. Vend trøffelkuglerne i den smeltede chokolade, og lad dem hvile på køl, til chokoladen er størknet.
  3. Pensl trøffelkuglerne med spiseligt guldstøv, og servér straks.