Se også
Konfekt
Trøffelkugler med rom og rosiner
Giv konfektskålen en yndefuld overhaling med små søde bidder, der er en konditor værdig: Få opskriften på de lækreste trøffelkugler med indbydende guldstøv på!
af Louisa Lorang.
13.09.2022
Foto: Lene Samsø.
50 stk
Ingredienser
- 50 g rosiner
- 2 spsk. rom
- 200 g mørk chokolade, ca. 70 %
- 20 g blødt smør
- ½ dl piskefløde
- 100 g kold marcipan
Chokoladeovertræk
- 300 g mørk chokolade
- Evt. spiseligt guldstøv
Sådan laver du trøffelkugler med rom og rosiner
- Hak rosinerne groft, og læg dem i blød i rom i en lufttæt beholder i mindst 3 timer, og gerne natten over.
- Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
- Rør smørret i den smeltede chokolade, til det også smelter. Tilsæt herefter fløde under omrøring.
- Riv marcipanen fint, og rør den i chokolademassen sammen med rom og rosiner.
- Lad trøffelmassen hvile på køl i mindst 2 timer. Form herefter ca. 40 små kugler af massen, og lad dem hvile i fryseren, mens du gør chokoladeovertrækket klar.
Chokoladeovertræk
- Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
- Vend trøffelkuglerne i den smeltede chokolade, og lad dem hvile på køl, til chokoladen er størknet.
- Pensl trøffelkuglerne med spiseligt guldstøv, og servér straks.