Trøfler med hasselnødder, marcipan, rom og kanel

Antal: 
Ca. 45 små trøfler
Det skal du bruge: 
50 g hasselnødder
200 g marcipan
3 spsk. mørk rom
1 tsk. kanel
250 g lys chokolade
1 spsk. vindruekerneolie
50 g hvid chokolade

Sådan laver du trøfler med hasselnødder, marcipan, rom og kanel 

  • Tænd ovnen på 200°. Læg hasselnødderne i et lille ovnfast fad, og rist dem i ovnen, til de tager lidt farve – det tager 15-20 minutter.
  • Læg hasselnødderne i et viskestykke, og nulr skallen af dem. Kom dem i en skål.
  • Bland marcipanen med rom og kanel, og form den til små kugler med en hasselnød i hver.
  • Hak den lyse chokolade, og kom den i en skål sammen med olien. Smelt chokoladen og olien forsigtigt sammen over vandbad.
  • Stik tandstikkere i marcipankuglerne, og dyp dem hurtigt i den lyse chokolade – lad dem dryppe godt af.
  • Stik derefter tandstikkerne ned i et stykke flamingo el.lign., og sæt det i køleskabet, så chokoladen kan sætte sig.

  • Hak den hvide chokolade, kom den i en skål, og smelt den over vandbad.
  • Hæld den i et hjemmelavet kræmmerhus af bagepapir, eller brug en ske til at lave chokoladestriber over dine trøfler.
  • Sæt dem i køleskabet igen i ca. 10 minutter, til chokoladen er stivnet.

5 tips når du laver trøfler

  1. Trøflerne kan holde sig 1-2 uger, hvis de opbevares køligt.
  2. Brug gerne mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 % til overtræk. Den giver en fin skal og et dejligt bit- tert modspil til alt det søde.
  3. Hvis trøffelmassen bliver for hård, skal den bare stå 15 minutter ved stuetemperatur, før du bruger den.
  4. Pas på, at trøflerne ikke smelter, når de overtrækkes med varm chokolade. Stik dem på tandstikkere, og dyp dem hurtigt.