Fisk og skaldyr

Koralfisk grillet i bananblad med maldivisk karrypasta

Du kan også bruge en hel dansk fisk til denne ret, fx torsk, mørksej eller store makreller
af Carsten Kyster, Foto: Carsten Kyster og Herbert Ympa 4.04.2012

(4 personer)

1 snapper eller rødfisk, ca. 700-800 g renset fisk uden skæl

Maldivisk karrypasta:
10 g korianderfrø
5 g spidskommenfrø
2 g sorte peberkorn
1 stor tørret rød chili
12 karryblade
5 g kokosmel
1 fed hvidløg, fintsnittet
½ løg, finthakket
5 g ris, rå
1 dl vand
2 spsk vegetabilsk olie
5 g gurkemeje, stødt
1 lime/saften
salt

Rist alle ingredienser på nær gurkemeje og olie på en middelvarm pande. Det må gerne få lidt farve uden at brænde. Kom herefter det hele i morter/blender, og blend det godt sammen. Tilsæt vand sammen med gurkemeje, olie, limesaft og salt. Lav nogle små snit ind i fisken, og gnub fisken ind i karrypastaen. Pak herefter fisken i bananblad, og grill den i 15 minutter på hver side, men vend den jævnligt. Server fisken med nogle af disse skønne salater.

Tips: Kan fint laves i ovnen ved 200° i 40 minutter.