Fisk og skaldyr

Makrel grillet med hyldeblomst

Brug hyldeblomst i retter med fisk og lav makrel i en ny variant.
af Carsten Kyster. Foto: Maria P.24.05.2013

Makrel er meget mere end madpakkepålæg. Makrel er en sund fed fisk man kan spise ofte

Makrel til 4 personer

8 små makrel fileter uden ben
2 spsk grov sennep med masser af sennepskorn
2 store hyldeblomstskærme
¼ bundt basilikum
salt og peber
1-2 spsk olivenolie

Tilbehør til makrel
1 citron
nye kartofler
grøn salat

Læg makrel fileterne med skindet nedad, smør dem med sennep, og krydr dem med salt og peber. Klip blomsterne af skærmene og pluk basilikum. Fordel det på makrel fileterne, og læg to fileter sammen, og hold dem sammen med grillpinde, eller brug et fiskegrillnet. Pensl din makrel let med olie, og grill dem ca. 1-1½ minut på hver side.

Server din makrel med citronbåde, nye kartofler og grøn salat.

Sponsoreret indhold