Fisk og skaldyr

Marinerede sild i tandoori med agurk, mynte og rødløg

Sild skal der til! Her i en pikant tandoorimarinade, der smager helt anderledes og mere eksotisk end den sædvanlige karrysild, vi stiller på bordet.
af Carsten Kyster Foto: Columbus Leth 19.11.2012

Sæt gang i julefrokosten, når du pifter de sædvanlige marinerede sild op med tandoori-krydderi, agurk og frisk mynte.

Lad dig ikke binde af traditionerne, når det kommer til de marinerede sild. Vær lidt kreativ og skab liv på julefrokostbordet

Marinerede sild med tandoori

4 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge
3 dl yoghurt naturel
2 tsk tandoori masala
400 g marinerede sild
1 rødløg
½ agurk
4 kviste mynte
salt
Friskkværnet sort peber

Det er ikke kun silden, du kan opdatere. Her får du en frisk opskrift på flæskesteg med lækker grønkålsalat

Sådan gør du
Rør yoghurten med tandoori masala, og smag til med salt.

Skær sildene i mindre stykker, og dup dem godt med et stykke papir.

Julesalat med druer, valnødder og ingefær-chilidressing

Rør sildebidderne godt sammen med yoghurten, og hæld blandingen på glas. Lad dine sild trække på køl i 24 timer.

Skær løget i tynde ringe, skær agurken i tynde skiver på langs, evt. med mandolinjern, og pluk mynten i blade.

Brunede kartofler

Anret de tandoori-marinerede sild i glasset med rødløg, agurk, mynte, og kværn lidt sort peber på toppen.

Server med rugbrød eller ristet naan-brød.

Sammensæt en hel eksotisk og fræk julefrokost med de fem lækre retter i galleriet nedenfor.