Grønt

Brunede kartofler

De klassiske brunede kartofler er uundværlige til julemiddagen, et enkelt, men obligatorisk indslag på bordet, der kræver opmærksomhed under tilberedningen.
Tirsdag, 13. oktober 2020 - 1:30- af Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek 13.10.2020
Brunede kartofler

Vi har alle prøvet at stå i sidste øjeblik og kæmpe med de brunede kartofler, men husk, brunede kartofler skal ikke laves i sidste øjeblik, de tager faktisk omkring 45 min. at lave og kræver meget overvågning.

Brunede kartofler er ikke det nemmeste at lave, med de er absolut obligatorisk tilbehør til julemiddagen. Her får du en god opskrift på brunede kartofler, der lykkes.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brunede kartofler

Tilbehør til 6 personer

Det skal du bruge
1 kg små brunekartofler
150 g sukker
90 g smør

Sådan gør du
Kog kartoflerne med vand og salt, til de er akkurat møre, og hæld vandet fra. Pil kartoflerne, og gem dem.

Smelt sukkeret i en stor sauterpande, til det er gyldenbrunt. Læg smørret ved, og lad blandingen simre,til den bliver til en lys karamel. Rør så lidt som muligt.

Skru ned for varmen, så sukkeret ikke brænder på.

Tilsæt kartoflerne, vend dem forsigtigt rundt i karamellen en gang imellem, til kartoflerne er dækket af et tyndt gyldenbrunt lag.

Gå ikke i panik! Det ser ikke ud af noget i starten, men vær tålmodig, det tager tid. Lad kartoflerne hvile på panden, til de skal serveres.