Fisk og skaldyr

Ovnbagt makrel med grønsagsfyld

Det er højsæson for makrel, og friskfanget makrel er en kongespise. Det er sundt, velsmagende og let mad, selvom makrellen hører til de fede fisk. Prøv den som her ovnbagt med grønsagsfyld.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 15.08.2011

(6 personer)
6 makreller skåret i fileter
havsalt og peber
2 røde pebere
2 små courgetter
6 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
1 kvist timian
1 laurbærblad
6 artiskokhjerter
6 cherrytomater
3 spsk sorte oliven, stenfri
basilikum
kødsnor
Tilbehør:
1 bakke rucola
brød

Bed fiskehandleren om at skære makrellerne i fileter og fjern så mange ben som muligt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Grill peberfrugterne eller hold dem over en gasflamme, til de bliver sorte. Læg dem herefter i plastpose. Efter 5-6 minutter er skallen lige til at pille af. Skær peberfrugterne i store stykker og fjern kernerne.

Skær courgetterne i tynde skiver på den lange led. Opvarm olivenolie på en pande.

Hak hvidløg groft og sauter dem i olien, uden at de tager farve. Tilsæt courgetter, timian og laurbærblad. Svits i 3-4 minutter. Tilsæt artiskokhjerter, halve cherrytomater, oliven og hakket basilikum og steg i yderligere 2-3 minutter.

Tag panden af varmen og vend peberfrugterne i. Læg to stykker kødsnor pr. makrel i bunden af et ovnfast fad. Placer en makrelfilet oven på snorene, dæk fileten med fyld og top med endnu en makrelfilet. Bind kødsnorene omkring fisk og fyld.

Er der fyld tilovers, så læg det mellem makrellerne i fadet. Drys fiskene med havsalt og friskkværnet peber og dryp med olivenolie. Bag det hele i ovnen i 10-12 minutter ved 200°.

Server frisk rucola og godt brød til.