Suppe

Artiskoksuppe med østers og ramsløg

Hold varmen med denne lækre og cremede artiskoksuppe, der serveres med østers og ramsløg. Server den glohed og sammen med godt brød - det er ren forkælelse for på en kold hverdagsaften.
Eilen Jóhanna Anthoniussen 30.10.2014
Artiskoksuppe med østers og ramsløg

Savner du inspiration til den nye suppesæson? Her får du en vidunderlig cremet og velsmagende artiskoksuppe, serveret med muslinger vendt i ramsløg - den er som skabt til en kold og våd aften. Server den glohed og med et lækkert brød, og du har et kongemåltid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på suppe her!

Artiskoksuppe med muslinger og ramsløg
(4 personer)

Det skal du bruge:
Dampede muslinger:
1 kg limfjords­muslinger
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
5 kviste timian
1 spsk olivenolie
1 dl syrlig æblemost
2 dl øl
5 blade ramsløg

Læs også: Chokoladetærte til halloween!

Artiskoksuppe:
3 store artiskokker
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
4-5 dl grøntsagsbouillon eller bouillonen fra muslingerne
1 dl piskefløde
½ usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber
Tilbehør:
godt brød

Fremgangsmåde:
Dampede muslinger:
* Skrub muslingerne grundigt under koldt vand, og fjern skægget. Smid de muslinger væk, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen, og dem, hvis skaller er gået i stykker.
* Pil og hak løg og hvidløg, og sauter dem i en gryde med lidt olie, uden at de tager farve.
* Tilsæt muslinger, og rør godt rundt. Hæld æblemost og øl ved muslingerne, læg låg på, og damp muslingerne i 3-4 minutter, til de har åbnet sig. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
* Sigt muslingebouillonen over i en anden gryde, og brug den til suppen. Stil i mellemtiden muslingerne til side i gryden med låg over.

Vild med suppe? Her får du 10 af vores favoritter!

Artiskoksuppe:
* Ordn artiskokkerne, så der kun er bunden og de inderste blade tilbage. Skær artiskokkerne igennem, og skrab fimrehår ud med en ske. Skær herefter artiskokkerne i grove stykker.
* Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Varm olien op i en gryde, og sauter artiskok, løg, hvidløg og hele timiankviste i 2-3 minutter, uden at det tager farve. Tilsæt bouillon, og lad det koge forsigtigt i 10 minutter, indtil artiskok og løg er møre.
* Tilsæt fløde, og kog op. Hæld suppen i en blender, og blend til en glat og jævn konsistens. Hæld suppen tilbage i gryden og lun forsigtigt igennem. Suppen må ikke koge for voldsomt, da den så kan skille. Smag suppen til med fintrevet citronskal og citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Anretning:
* Pil muslingerne ud af skallen, og læg dem i en skål.
* Hak ramsløg, og vend med muslingerne.
* Fordel muslingerne i fire dybe tallerkener, og overhæld dem med suppen. Server med det samme med godt brød til.

Prøv også: Ærtesuppe med lime og timian

Læs også: 10 opskrifter med kål!