Grønt

Asiatisk salat med svinemørbrad og koriander

Tag forskud på højsommeren med friske grøntsager, sprøde salatblade og sprudlende krydderurter. Asiatisk salat med svinemørbrad og koriander er en tallerken fuld af sommer!
af Timm Vladimir 17.07.2017
Asiatisk salat med svinemørbrad og koriander

Så er det snart sommer! Det vil i hvert fald føles sådan, mens du nyder denne lækre og smagfulde salat. Anret salaten på et stort bræt, og lad alle rundt om bordet lange til og forsyne sig med det, de bedst kan lide.

LÆS OGSÅ: Asiatisk nudel-salat med grillet tun

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Asiatisk salat med svinemørbrad og koriander

Tid: 30 minutter - Ovntid: 15 minutter
Opskrift til 2 personer

INGREDIENSER

  • 1 svinemørbrad
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olie til stegning
  • 2 små hjertesalater
  • 10 cherrytomater
  • ½ agurk
  • 5 forårsløg
  • ½ pakke sugarsnaps
  • friske krydderurter, fx koriander, mynte og persille

Asiatisk vinaigrette:

  • 1 rød frisk chili
  • 2 forårsløg
  • saft af 2 limefrugter
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 cm frisk ingefær

Tilbehør:

  • kogte ris eller nudler
  • 2 limefrugter

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 180°. Krydr mørbraden med salt og peber, og brun den på alle sider i olie på en pande. Steg mørbraden færdig i ovnen, det tager ca. 15 minutter. Lad den hvile i 5 minutter, og skær den så i tynde skiver.

Asiatisk vinaigrette:

Rens og hak chili og forårsløg fint. Rør limesaft sammen med sukker, sojasauce og olie. Bland chili og forårsløg i sammen med fintrevet ingefær.

Skyl og pluk hjertesalater. Skyl og halvér tomaterne. Skyl agurken, og skær den i skiver. Rens og hak forårsløg fint. Anret det hele på et fad sammen med skyllede sugarsnaps. Fordel kødet ovenpå. Hak krydderurterne fint, og drys dem over.

Servér salaten med en skål nykogte ris eller nudler, asiatisk vinaigrette og halverede limefrugter, så man selv kan dryppe mere limesaft på.

LÆS OGSÅ: Spinatsalat med bacon og asparges