Se også
Grønt
Bagt græskar-salat med røget spæk, pærer og skalotteløg
Spis denne salat med bagt græskar til fisk, kød eller som selvstændig ret med godt brød.
af Mikkel Karlstad.
24.10.2012
Foto: Anders Schønnemann.
4 personer
Ingredienser
- 1 stor butternut squash, 1 pumpkin el. 1 hokkaido
- 2 spsk æbleeddike
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- 1 spsk akaciehonning
- 1 pære
- 1 skalotteløg
- 1 bundt bredbladet persille
- 50 g røget spæk
- Havsalt og peber
Sådan laver du bagt græskar-salat
- Skræl græskarret, del det, og skrab kernerne ud.
- Skær græskarkødet i grove stykker eller både, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend stykkerne godt rundt med eddike, olie, salt, honning og peber. Bag græskarstykkerne ved 180° i 7-8 min., til de er møre, men stadig med bid; de kan godt smide lidt væske under bagning, den kan du gemme og bruge som lidt ekstra dressing.
- Frigør pæren for kernehuset, og skær den i helt tynde både. Pil skalotteløget, og skær det i tynde ringe. Hak persillen groft.
- Fordel græskarstykkerne på fire tallerkener, og drys pærebåde, skalotteløg og persille udover.
- Skær til sidst røget spæk i helt tynde skiver, læg dem på et stykke bagepapir, og steg dem sprøde og gyldne i ovnen ved 180° i ca. 8-10 min. Alternativt skær det røgede spæk i små terninger og rist dem sprøde på en varm pande.
- Drys det sprøde spæk ud over salaten, og server.