Grønt
Grønt
Blomkål
Blomkål er den enkleste sommerspise - en helt uundværlig del af sommeren. Lær mere om blomkål her og få skønne opskrifter med blomkål.
af Redaktionen, Foto: Torkel Dyrting
27.08.2012
Blomkål har modsat mange andre kålsorter sæson om sommeren, og for mange er blomkål en af de der råvarer, man bare må spise om sommeren.
Blomkål med sødskærm og fjordrejer
Havtaskekæber med blomkålspuré
Marineret blomkål
Blomkål er en kålsort med tætsiddende dekorative buketter. Den mest udbredte blomkålssort har hvide buketter, men blomkål findes også i sorter med hhv. grønne og violette buketter.
Tilberedning
Fjern de grønne blade og de nederste af stilken. Undgå brune pletter og løse hoveder. Læg blomkålen i koldt vand i ca. ti minutter, så trænger evt. smådyr ud. Blomkål spises rå, dampet, kogt eller i en klassisk blomkålsgratin.
Sæson
Medio juni-oktober