Overrask gæsterne med en knaldgrøn broccolisuppe, som har en overraskende lækker og fyldig smag. Suppen blendes med en stavblender direkte i gryden og tager ikke lang tid at få klar. Har du ingen stavblender? Så kan du blende suppen i en foodprocessor eller i en almindelig blender. Læs også:
Broccolisalat med spelt Opskrift på broccolisuppe med rugbrødscroutoner og ristede mandler
Tid: 35 minutter. Antal personer: 4
Broccolisuppe: • 2 løg • 2 fed hvidløg • 1 spsk olivenolie • 1 knivspids cayennepeber • 7 dl hønsebouillon • 2½ dl piskefløde • 400 g broccoli • salt og friskkværnet peber
Rugbrødscroutoner: • 2 skiver rugbrød
Ristede mandler: • 20 g smuttede mandler
Tilbehør: • 2 spsk olivenolie • godt brød
Prøv også: Ærtesuppe med lime og timian Sådan laver du broccolisuppe:
1. Broccolisuppe: Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Opvarm en gryde med olie, og steg løg og hvidløg ved middel varme, uden at de tager farve – de skal blot blive let gennemsigtige. Tilsæt cayennepeber, hønsebouillon og piskefløde, og lad det småkoge i gryden i 10 minutter. 2. Skyl broccolien grundigt, skær den i små buketter, og læg dem i gryden. Bring suppen i kog igen, og lad den koge, til broccolien er lige akkurat mør. Undgå at koge broccolien for længe, så bliver den lidt trist i farven. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, og smag til med salt og peber. 3. Rugbrødscroutoner: Rist rugbrødet godt på en brødrister, til det er helt sprødt, og skær det i små tern. 4. Ristede mandler: Rist mandlerne gyldne på en tør, varm pande i ca. 5 minutter, og hak dem groft. 5. Anret suppen i varme skåle eller dybe tallerkener, drys med rugbrødscroutoner og mandler, og dryp til sidst med lidt olivenolie. Server med godt brød til.