Grønt

En nem pastaret til alle ugens dage

Her får du 7 gode bud på en nem pastaret til alle ugens dage, så aftensmaden både er nem og hurtig.
Christine Agertoft 6.11.2019
En opskrift på en nem pastaret til hele ugen

Nogle gange skal aftensmaden bare gå stærkt, og så er pasta det sikre valg. Der findes nemlig uendeligt mange former for pasta og endnu flere pastaretter, som kan laves i en håndevending og smager skønt.

Se også: Nem mad til mange gæster

Nem pastaret til aftensmad

I galleriet herunder har vi samlet vores bedste bud på en nem pastaret til alle ugens dage, og vi lover, at det hverken bliver besværligt eller ensformigt, når hver dag byder på en ny nem pastaret fra vores opskriftslager.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Som du kan se i galleriet behøver en nem pastaret heller ikke at være usund. Du kan sagtens få et godt skud grøntsager i din pastaret. I retterne finder du både spidskål, aubergine, friske tomater, rucola, svampe og nødder. Dermed ikke sagt, at en nem pastaret ikke kan gøres endnu sundere.

Prøv også: Nem pasteret med svampe og hvidvin!

Erstat pastaen i en nem pastaret

Hvis du gerne vil lave en sund version af din favorit-ret fra galleriet af nemme pastaretter, så kan du fx erstatte pasta med fuldkornsspelt. Du kan også bare vælge den lidt sundere pastaudgave: Fuldkornspasta. Eller du kan ganske enkelt komme lidt flere grøntsager og mindre pasta i retten. Vores 7 bud på en nem pastaret kan let tilpasses dine preferencer - og smagen er stadig i top.

Genbrug pastaen

Hvis du har noget pasta tilovers fra aftenens pastaret, så gem den endelig. En kold pastasalat er en rigtig god måde at bruge pastarester, og så kan resteretten sagtens ende med at være et overraskende hit. Blød den køleskabskolde pasta op i en skål med lunken vand i et par minutter. Tilsæt grøntsager, ost, kød og andre rester og bland så en lækker dressing. Olie, eddike, citron, salt, peber og hvidløg giver en god basisdressing, men du kan også komme lidt sennep eller pesto i.

God fornøjelse med at vælge en nem pastaret til aftenbordet!

Læs også: Sådan laver du hjemmelavet pasta