Se også
Salat
Figner med gedeost, radicchiosalat og tomatsalsa
Disse tre små retter kan sammen fungere som en forret og er lige til at tage med ud i picnickurven.
af Marie Melchior.
20.04.2020
Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Figner med gedeost og seranoskinke
- 6 figner
- 100 g gedeost
- 6 skiver serranoskinke
- 6 små kviste rosmarin
- 6 tsk flydende honning
- 6 træspyd
- Salt og peber
- Olivenolie
Radicchiosalat med valnødder
- 1 radicchio-salathoved
- 1 håndfuld valnødder
- 4 spsk valnøddeolie
- 2 spsk rød balsamico
- Friskkværnet peber og havsalt
Tomatsalsa med ingefær og tortillachips
- 2 store tomater
- 1 lille rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk revet frisk ingefær
- 1 spsk hakket frisk koriander
- 3 spsk sesamolie
- 1 spsk soja
- 2 spsk sesamfrø
- Tortillachips
Figner med gedeost, radicchiosalat og tomatsalsa
Sådan laver du hele figner med gedeost og serranoskinke
- Skær et kryds i hver figen og giv dem et let tryk så de åbner sig.
- Stop gedeost ned i fignerne og rul serranoskinke omkring dem.
- Tryk en rosmarinkvist ned i toppen og dryp honning over.
- Sæt dem på træspyd. Krydr med peber og salt. Pensl hver figen med olivenolie.
- Opvarm en grill-pande til den er gloende hed. Grill fignerne 1-2 min. på hver side.
Sådan laver du radicchiosalat med valnødder
- Snit salaten og læg den i en skål.
- Rist valnødderne på en pande, til de dufter, og hæld nødderne over salaten.
- Dryp med valnøddeolie og balsamico. Krydr med salt og peber.
- Server salaten til de grillede figner.
Sådan laver du tomatsalsa med ingefær og tortillachips
- Skær tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær i små terninger.
- Snit rødløg og hvidløg helt fint.
- Bland tomatterningerne med rødløg, hvidløg, revet ingefær og hakket koriander.
- Dryp sesamolie og soja udover, og bland salsaen sammen.
- Rist sesamfrø på en hed pande til de begynder at hoppe. Bland sesamfrøene i salsaen.
- Anret salsaen i et lille patentglas og server den med tortillachips til forretten eller til en velkomstdrink.