Grønt
Grønt
Flødestuvede sølvbeder med krydderurter og revet appelsinskal
Prøv denne opskrift på flødestuvede sølvbeder med krydderurter og revet appelsinskal.
af Emilie Horn Andersen / Foto: Jesper Glyrskov
19.10.2020
Sølvbeden er en forholdsvis overset grøntsag i det danske køkken, hvilket er ret ærgerligt, da den passer til mange retter og både kan spises rå eller tilberedt.
Prøv fx denne opskrift på risotto med sølvbeder
Sølvbeden består af en hvid stilk med store, grønne blade. Sølvbedebladene minder mest af alt om spinat, de er blot grovere og lettere at rengøre.
Desuden er sølvbeden en grøntsag, der er let af dyrke hjemme i haven.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på flødestuvede sølvbeder
Antal: 2 personer
Det skal du bruge for at lave flødestuvede sølvbeder
- Masser af friske krydderurter f.eks. timian, rosmarin og basilikum
- 1 fed hvidløg
- 350 g sølvbedeblade
- 1 spsk. smør
- 1 dl fløde
- Revet skal af appelsin
- Friskkværnet peber
- Flagesalt
Sådan laver du flødestuvede sølvbeder
- Hak krydderurter og hvidløg fint.
- Skær den groveste bund af stilken fra sølvbedebladene og kassér dem.
- Skær bladene i mindre stykker.
- Svits sølvbedebladene i en gryde med smør, til de falder sammen.
- Rør krydderurter, hvidløg, fløde og appelsinskal i spinaten.
- Lad det simre ved middelvarme, til fløden begynder at tykne.
- Smag til med salt og peber.
TIP! Har du ikke mulighed for at få fingrene i de skønne sølvbedeblade, kan de erstattes af spinat – du skal i så fald være opmærksom på, at de skal stege kortere tid, da de er finere i bladene.