Grønt

Fyldte portobellosvampe med gedeost og timian

Der skal tilbehør til grillkødet, og de fyldte portobellosvampe er perfekte til den grillede hovedret eller som forret.
af Maja Grønbæk / Foto: Columbus Leth 25.08.2015
Fyldte portobellosvampe med gedeost og timian

Portobellosvampene får en skøn konsistens, når du griller dem, og fyldet af gedeost, timian og hvidløg gør dem ekstra lækre. Perfekt gæstemad enten som tilbehør til hovedretten eller som forret, der kan laves på grillen, mens den stadig varmer op. Prøv også: Portobellosvampe med bacon og soltørrede tomater

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fyldte portobellosvampe med gedeost og timian

4 personer

Det skal du bruge

  • 4 store portobellosvampe, ca. 400 g
  • 100 g gedeost i olie, fx fra Tebstrup
  • frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
Prøv også: Svampetoast med rødløg og parmaskinke

Sådan laver du portobellosvampene

  1. Pil og hak hvidløg. Hak timian groft.
  2. Riv citronskal, og pres saften.
  3. Bland olie med hvidløg, timian og citronskal og -saft samt salt og peber.
  4. Rens svampene let, og gnid dem ind i marinaden. Lad dem marinere 5 minutter.
  5. Fordel ost og frisk timian i svampene, og grill svampene på ydersiden med osten opad i 7-8 minutter.