Grønt
Salat
Græsk pastasalat - opskrift på den lækreste pastaret
Pastasalaten er tilbage - i en saftig og farvestrålende version med lidt mindre pasta og lidt flere grøntsager. Nem hverdagsmad, når det er allerbedst.
af Emma Martiny
3.04.2019
Foto: Nina Malling.
Pastasalat er den perfekte hverdagsredning, da du kun behøver få ingredienser for et lave en lækker ret. I denne farvefine pastasalat har vi skruet op for grøntsagerne og tilføjet lidt græsk charme, som kun gør noget godt for smagen!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til græsk pastasalat:
(4 personer)
- 300 gram tørret pasta, f.eks. konkylier eller penne
- 3 spsk. olivenolie
- saft af 1 citron
- ½ spsk. tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
- 200 g cherrytomater eller almindelige tomater
- 1 agurk
- 1 rød snackpeber
- 1 glas kalamata-oliven
- 1 glas artiskokhjerter i olie
- 1 dåse kikærter
- 150 græsk feta
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan laver du græsk pastasalat:
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af.
- Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver eller halve. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver.
- Fjern kernerne fra snackpeberen; skyl den, og skær den i skiver.
- Dræn oliven og artiskokhjerter fra glassene. Skyl kikærterne i en sigte under rindende vand.
- Bland det hele i en stor skål.
- Smuldr feta over salaten, og pynt med finthakket basilikum.
Prøv også: Spaghetti carbonara med kylling
TIP: Salaten smager også herligt som fyldigt tilbehør til grillet kød.