Grønt

Grillede grønne asparges med pocheret æg, trøffel og let-emulgeret smør

Lav den lækre forret, hvis du virkelig skal forkæle dine gæster
af Opskrift: Andreas Møller Foto: Frederikke Heiberg 23.04.2013

Til 4 personer

Ingredienser

20 tykke danske grønne asparges
4 æg
1 pakke smør
1 usprøjtet citron
1 sort vintertrøffel
1 dl lagereddike
salt og peber

Sådan gør du

Brun smørret i en gryde, til det har en let nøddeagtig karakter, og stil det herefter til side. Del de grønne asparges der, hvor stilken knækker naturligt af, kom dem på en rygende varm grillpande, og grill dem i ca. 1 minut på hver side, så de stadig har lidt bid.
Kom nu vand og eddike i en høj kasserolle (½ dl eddike per 4 dl vand), smag til med salt, og varm det op til lige under kogepunktet. Slå herefter æggene ud i små skåle, så de er klar til at blive porceret. Mens vandet piskes hurtigt rundt, dumpes æggene ned i midten. Lad dem snurre rundt i ca. 2 ½ minut, hvorefter de forsigtigt tages op og krydres med salt og peber. Til sidst piskes det brunede smør op med citronsaft og revet citronskal, så det tykner en smule.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Anretning

Anret fem grillede asparges på en fladtallerken og krydr godt med salt og peber. Læg et pocheret æg ovenpå, og riv trøflen gavmildt over retten med et rivejern. Hæld til sidst en smule af det syrlige smør ud over hele retten