Grønt

Grønkålssalat med valnødder

Frisk, sund og knasende grønkålssalat med valnødder, skalotteløg, figner og pærer, der letter på den tunge julemad.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 6.12.2016
Grønkålssalat

De brune kartofler og den delikate and med hjemmelavet brun sovs må ikke mangle på julemenuen, men de tunge og mættende retter har også brug for modspil. Det får de i form af den her knasende grønkålssalat. De sunde grønkålsblade sammen med den frugtige smag af figner og pærer i salaten giver julemaden et friskt pust.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Grønkålssalat med æbler og appelsin.

Grønkålssalat med valnødder, skalotteløg, figner og pærer

6 personerIngredienser:
  • 200 g ribbet grønkål
  • 2 modne pærer
  • 2 skalotteløg
  • 25 g valnøddekerner
  • 6 tørrede figner
  • 3 spsk. balsamico
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Læs også: Smarte tricks til de perfekte brune kartofler

Sådan laver du grønkålssalat:
  1. Vask grønkålen grundigt i koldt vand, og dryp den af i et dørslag. Pluk grønkålen ud i mindre stykker, og læg dem op i en skål.
  2. Befri pærerne for kernehuse, og skær dem ud i små tern.
  3. Pil skalotteløgene, og skær dem i skiver, hak valnødderne, og skær fignerne ud i tynde skiver. Hæld det hele op i skålen sammen med grønkålen.
  4. Rør balsamico, honning, olie, salt og peber sammen til en dressing, og hæld det henover grønkålssalaten, vend det hele godt rundt, og servér til and og flæskesteg.

Læs også: Klassisk rødkålssalat med appelsin og nødder

Find flere tips til julemenuen her: