Grønt
Brune kartofler – tips og tricks
Brune kartofler skal have den rigtige farve og i smag og duft emme af nostalgi. Men hvordan sikrer du dig, at de brune kartofler får den rigtige farve og smag? Følg de simple tips og tricks her!
Line Sølvhøj Johansson / Foto: Columbus Leth
10.10.2020
Prikken over en god middag mortenaften eller juleaften er de brune kartofler, som forsøder middagen på fineste vis. Mange går i gang med at lave de brune kartofler, lige inden middagen skal serveres, og det er både synd og skam, hvis du vil sikre dig brune kartofler, der både i farve og smag lever op til den gode middag.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Brune kartofler
Kommer du for sent i gang med de brune kartofler, risikerer du, at de brune kartofler ikke vil tage farve, og sukkermassen gør dem mere og mere grynet at se på. Få 5 tips til at servere de perfekte brune kartofler her!
Læs også: Gode tips til din andesteg
Sådan laver du perfekte brune kartofler:
- Sæt god tid af til at lave brune kartofler – helst 45 minutter, hvis de skal have den rette smag og kulør.
- Smelt sukkeret stille og roligt ved svag varme, indtil det er lysebrunt – sukkeret må endelig ikke blive for mørkt, da det giver en brændt og lidt ubehagelig smag.
- Når sukkeret er smeltet, tilsættes smør, og derefter de kogte og pillede kartofler.
- Lad være med at vende kartoflerne for ofte i sukkermassen, for det ødelægger smagen og gør dem grynet af se på. Vip i stedet panden forsigtigt rundt undervejs, så sukkermassen fordeler sig jævnt på kartoflerne.
- Når dine brunede kartofler er færdige, kan du lade dem hvile på panden, inden de skal serveres.
Læs også: Sådan har du ikke smagt havregrynskugler før!
Find lækre opskrifter på konfekt i galleriet herunder: