
Brune kartofler – tips og tricks

Prikken over en god middag mortenaften eller juleaften er de brune kartofler, som forsøder middagen på fineste vis. Mange går i gang med at lave de brune kartofler, lige inden middagen skal serveres, og det er både synd og skam, hvis du vil sikre dig brune kartofler, der både i farve og smag lever op til den gode middag.
Læs også: Brune kartofler
Kommer du for sent i gang med de brune kartofler, risikerer du, at de brune kartofler ikke vil tage farve, og sukkermassen gør dem mere og mere grynet at se på. Få 5 tips til at servere de perfekte brune kartofler her!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Gode tips til din andesteg
Sådan laver du perfekte brune kartofler:
- Sæt god tid af til at lave brune kartofler – helst 45 minutter, hvis de skal have den rette smag og kulør.
- Smelt sukkeret stille og roligt ved svag varme, indtil det er lysebrunt – sukkeret må endelig ikke blive for mørkt, da det giver en brændt og lidt ubehagelig smag.
- Når sukkeret er smeltet, tilsættes smør, og derefter de kogte og pillede kartofler.
- Lad være med at vende kartoflerne for ofte i sukkermassen, for det ødelægger smagen og gør dem grynet af se på. Vip i stedet panden forsigtigt rundt undervejs, så sukkermassen fordeler sig jævnt på kartoflerne.
- Når dine brunede kartofler er færdige, kan du lade dem hvile på panden, inden de skal serveres.
Læs også: Klassisk rødkålssalat med appelsin og nødder
Læs også: Sådan har du ikke smagt havregrynskugler før!
Find lækre opskrifter på konfekt i galleriet herunder: