Grønt

Grønkålssalat med æbler og appelsin

Servér denne lækre grønne grønkålssalat til den tunge julemiddag
af Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek 13.12.2012

Gør julemiddagen lidt lettere med en frisk grønkålssalat.

Denne grønkålssalat er rigtig julet med æbler og appelsiner, den smager skønt, og så tager det ingen tid at lave den.

Grønkålssalat med æbler og appelsiner

Tilbehør til 6 personer

Det skal du bruge
300 g grønkål
2 æbler
2 appelsiner
saft fra 1 appelsin og ½ citron
1 spsk valnøddeolie
Salt og friskkværnet peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du
Fjern de groveste ribber fra grønkålsbladene, skyl dem i flere hold koldt vand, og knug dem fri for så meget vand som muligt. Hak bladene med en kniv til mellemfint.

Skær æblerne i skiver og appelsinerne i fileter.

Vend grønkål, æbler og appelsin sammen, pres citron og appelsinsaft udover, vend olien i, og smag din grønkålssalat til med salt og peber.

Her får du flere skønne opskrifter til julemiddagen:

And med æbler, timian og lyse rosiner

Brunede kartofler

Brun sauce på andefond

Julesalat med druer, valnødder og chiliingefærdressing

Klassisk rødkålssalat med appelsin og nødder

Risalamande med kirsebærsauce