Grønt
Grønt
Hjemmelavet falafel på pitabrød
Prøv denne gode opskrift på hjemmelavet falafel på pitabrød med rødløgssalat og hvidløgsmyntecreme.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth
24.01.2017
Falafel er det vegetariske svar på frikadeller og perfekte til kødfrie dage. De stammer oprindeligt fra mellemøsten, men er de senere år blevet en del af det danske køkken. Vil du overraske dine gæster med noget nemt eksotisk mad, som samtidig har en fyldig og lækker smag, skal du prøve denne lækre opskrift på hjemmelavet falafel.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tip! Bag dine egen pitabrød til denne opskrift på falafel
Hjemmelavet falafel på pitabrød med rødløg og hvidløgsmyntecreme
Tid: 30 minutter. Antal personer: 4. Ca. 30 falafler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse kogte kikærter
- 1 spsk. solsikkeolie
- 1 spsk. spidskommen
- 1 spsk. koriander
- 1 æg
- 75-100 g hvedemel
- 5 spsk. sesamfrø
- 4 spsk. friskhakket persille
- salt og friskkværnet peber
- 3 dl olie til stegning, f.eks. solsikkeolie
Ingredienser til rødløgssalat:
- 2 store rødløg
- 1 bakke salatskud
- 2 tsk. flormelis
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. solsikkeolie
- salt
- 250 ml græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- 6 spsk. frisk mynte
- 1 tsk. spidskommen
- salt og friskkværnet peber
- 4-8 pitabrød
Fremgangsmåde:
- Pil løg og hvidløg.
- Hæld vandet fra kikærterne.
- Kom hvidløg, løg, kikærter, olie og krydderier i en blender, og blend det grundigt sammen.
- Hæld den blendede masse over i en skål, og rør den sammen med æg, mel, sesamfrø og persille.
- Krydr med salt og peber.
- Opvarm olien i en lille gryde, og form falafeldejen til ca. 30 ovale kugler med en dessertske.
- Læg 1 af falafelkuglerne ned i olien, og steg den i 4-6 minutter.
- Smag på den for at sikre, at den er gennemstegt.
- Steg resten af falafelkuglerne i olien, til de er gyldne og sprøde og afdryp på fedtsugende papir.
Rødløgssalat:
- Pil og skær rødløg i tynde skiver.
- Skyl salatskuddene.
- Pisk flormelis, citronsaft og olie sammen, smag til med salt, og vend dressingen med rødløg og salat.
- Hvidløgsmyntecreme: Rør yoghurt med knust hvidløg, hakket mynte, spidskommen, salt og peber.
- Til selve serveringen: Lun pitabrødene, og top med rødløgssalat, hvidløgsmyntecreme og lune falafler, velbekomme.