Grønt
Grønt
Hvidløgssuppe med kikærter og grønkål
Giv din middag karakter med en spansk hvidløgssuppe, der er opgraderet til en nordisk vinterversion med grønkål.
af Christina Ove Holm / Foto: Columbus Leth
30.11.2016
Hvidløgssuppe er en klassiker fra det spanske bondekøkken. Her er den lettet med vintergrønt og sherryeddike. Servér den med rustikt brød til eller som lækker forret til en spansk middag.
Tip! Spis din hvidløgssuppe med dette gode grydebrød
Hvidløgssuppe med kikærter og grønkål
Antal: 4 personer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til hvidløgssuppe med kikærter og grønkål:
- 75 g kikærter (175 g kogte)
- 1 l grøntsagsbouillon (og kogevand fra kikærterne)
- 3 fed hvidløg
- 100 g grønkål
- 200 g porrer
- 1 spsk. sherry- eller hvidvinseddike
- ½ tsk. paprika, gerne stærk
- salt
- evt. olivenolie
Sådan laver du hvidløgssuppe med kikærter og grønkål:
- Udblød kikærterne natten over i rigeligt koldt vand, kasser vandet, og kog kikærterne i 2-3 timer under låg i nyt vand, evt. tilsat bouillon. De skal være helt bløde. Tilsæt evt. salt, hæld kogevandet fra, og gem det.
- Mål kogevandet af, og suppler med vand, til der er en liter. Kog det op med bouillon, og pres eller riv hvidløget i gryden.
- Hak grønkålen fint, udelad stok og ribber. Skær porrerne i ringe, og skyl begge dele grundigt. Hold grøntsagerne adskilt. Kom porrerne i gryden, og kog 5 min. Smag suppen til med eddike, salt og paprika.
- Tilsæt til sidst grønkålen, og servér straks med brød til.