Grønt

Marinerede majroer med skvalderkål

Skvalderkål er berømt og berygtet som ukrudt, men kan faktisk blive fine og friske indslag på tallerkenen. Og med denne opskrift med marinerede majroer er skvalderkål ikke længere kun et ukrudt.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 25.04.2012

(4 personer)

12 majroer
½ dl cidereddike
1 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk grov sennep
1 tsk honning
havsalt
friskkværnet peber
2-3 håndfulde friske skud skvalderkål eller andre vilde urter som kørvel, sødskærm, mælkebøtter eller skovsyre

Skræl majroerne, og skær dem i grove terninger. Kom roerne i letsaltet kogende vand, og kog dem i 1-2 min., indtil de er møre. Hæld vandet fra majroerne, og smag dem til med eddike, olie, sennep, honning, salt og peber, mens de er lune. Skyl skvalderkål, og tør den let i et viskestykke. Hak skvalderkål groft, og kom den ned til majroerne. Vend godt rundt, og smag evt. til med ekstra salt og peber.

TIP: Mariner majroerne, mens de er lune - så er de bedst til at tage smag og duft til sig.

Læs mere om ukrudt og se de lækre opskrifter med ukrudt:


Spis ukrudt til aftensmad
Salat af bøgeblade og mælkebøtter med jordbær og løg
Brændenældesuppe med løgkarse og radiser Blomkål med sødskærm og fjordrejer