Grønt

Brændenældesuppe med løgkarse og radiser

Spis ukrudt! De nye blade fra brændenælder egner sig super godt i brændenældesuppe. Få en lækker opskrift på brændenældesuppe her.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 25.04.2012

(4-6 personer)

2 bagekartofler, ca. 350-400 g
1 l vand eller lys bouillon
1 skalotteløg
½ fed hvidløg
1 spsk oliven- eller rapsolie
100 g brændenældeskud
100 g løgkarse
havsalt
friskkværnet peber
½ dl piskefløde
4-6 radiser

LÆS OGSÅ: Prøv vores andre suppe-opskrifter her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, og sæt dem over i en gryde med vand eller bouillon. Kog kartoflerne ca. 15 min., indtil de er møre. Pil skalotteløg og hvidløg, skær dem i tynde skiver, og sauter dem let i olie i en rummelig gryde, uden at de tager farve. Skyl brændenælder og løgkarse grundigt i koldt vand, og afdryp dem. Kom brændenælder og løgkarse i gryden til løgene, og sauter dem med i ca. 30 sek. Hæld så de møre kartofler og kogevandet over løg, løgkarse og brændenælder, og lad suppen koge i 2 min. Blend den varme brændenældesuppe glat med en stavblender eller i en blender. Blend kun i kort tid, da suppen ellers bliver sej i konsistensen. Kom suppen op i gryden igen, tilsæt piskefløde og lad suppen koge igennem. Smag til med salt og peber. Server den varme brændenældesuppe med tynde skiver af radise og lidt hakket løgkarse på toppen.