Grønt

Marineret blomkål

Lån opskrifterne til sommerfesten fra Famo-restauranterne som drives af Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft.
af Henrik Kerrn-Jespersen. Foto: Jacob Termansen. 16.05.2012

(4 personer)
250 g blomkål i små buketter
ca. ½ dl rødvinseddike
2-3 friske laurbærblade
1 knsp friskpresset hvidløg
jomfruolivenolie
salt og peber
evt. en smule hakket frisk chili el. knuste enebær

Bring 1 liter vand i kog med 1 stor spsk salt og tilsæt ½ dl rødvinseddike og lidt friske laurbærblade. Kog blomkålsbuketterne i lagen i ca. 1 min. Hæld vandet fra og kom buketterne op i en skål. Smag dem til med olivenolie, lidt mere rødvinseddike, 1 knsp. friskpresset hvidløg, lidt friskhakkede laurbærblade, salt og peber. Lad det trække før servering.
Tilsæt evt. chili eller enebær efter smag og behag.