Grønt

Marineret blomkål

Lån opskrifterne til sommerfesten fra Famo-restauranterne som drives af Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft.
af Henrik Kerrn-Jespersen. Foto: Jacob Termansen. 16.05.2012

(4 personer)
250 g blomkål i små buketter
ca. ½ dl rødvinseddike
2-3 friske laurbærblade
1 knsp friskpresset hvidløg
jomfruolivenolie
salt og peber
evt. en smule hakket frisk chili el. knuste enebær

Bring 1 liter vand i kog med 1 stor spsk salt og tilsæt ½ dl rødvinseddike og lidt friske laurbærblade. Kog blomkålsbuketterne i lagen i ca. 1 min. Hæld vandet fra og kom buketterne op i en skål. Smag dem til med olivenolie, lidt mere rødvinseddike, 1 knsp. friskpresset hvidløg, lidt friskhakkede laurbærblade, salt og peber. Lad det trække før servering.
Tilsæt evt. chili eller enebær efter smag og behag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.