Grønt

Nem opskrift på syltede rødbeder

Sylt selv dine rødbeder med den her nemme opskrift på smagfulde syltede rødbeder.
af Carsten Kyster / Foto: Colombus Leth 11.10.2016
Sådan laver du syltede rødbeder

Ingen jul, julefrokost eller leverpostej er fuldendt uden rødbeder, og vi har lavet en særlig god udgave af hjemmesyltede rødbeder. De er nemlig lavet med kanel og nelliker, så de smager ekstra meget af jul.

Tip: Nyd de syltede rødbeder med denne hjemmelavede leverpostej!

SYLTEDE RØDBEDER MED KANEL OG NELLIKER

1 stort eller 2 små glas

Det skal du bruge til syltede rødbeder:

  • 1 kg rødbeder
  • 6-7 dl æbleeddike
  • 400 g rørsukker
  • 2 kanelstænger
  • 10 nelliker
  • 20 sorte peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 2 tsk. salt

Smag også: 10 retter til julefrokosten

Sådan laver du syltede rødbeder:

  1. Vask rødbederne godt, og kog dem i rigeligt vand i ca. 1 time, alt efter størrelse.
  2. Kog eddiken op med sukkeret, krydderierne og saltet.
  3. Hæld vandet fra de færdigkogte rødbeder, smut skallen af de varme rødbeder under rindende koldt vand. Husk gummihandsker, så undgår du røde fingre.
  4. Skær rødbederne i passende størrelser, eller lad de små være hele, og hæld dem i skoldede glas, evt. også skylle i atamon.
  5. Hæld eddikelagen over, mens den stadig er varm, og lad rødbederne sylte i mindst et par dage et køligt sted. Rødbeder kan spises til et væld af juleretter.