Grønt
Grønt
Nemme frokost-tærter
Lav små fine frokost-tærter til mange med den her opskrift på sprøde frokost-tærter med karamelliserede løg.
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann
17.01.2017
Hvad skal jeg servere til frokost? Svaret er enkelt: De her sprøde frokost-tærter med karamelliserede løg! Og grunden er ganske enkelt, at de er uhyggeligt gode og fantastisk nemme at lave. Uanset om du bare selv står og mangler en lækker hapser eller skal lave frokost til mange, så kan du sagtens kaste dig ud i at bage disse. Du kan selvfølgelig vælge at lave din egen butterdej, men i opskriften her har vi brugt færdigkøbt dej, og det gør det altså en del nemmere - og smagen er den sammen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Smag også: Nemme frokost-snegle
Opskrift på nemme frokost-tærter med karamelliserede løg
6 personer
Det skal du bruge til de nemme frokost-tærter:
- 150 g blandede svampe
- 5 mellemstore rødløg
- 2 spsk. smør
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. rørsukker
- 1 spsk. frisk timian
- 1 almindelig pakke butterdej på ca. 270 g
- 1 pakke tallegio-ost
Sådan laver du de nemme frokost-tærter:
- Rens svampene.
- Tænd ovnen på 200°.
- Varm en jernpande op til den er meget varm, læg svampene på, og svits dem over høj varme nogle minutter, til de begynder at afgive væske.
- Skær løgene i skiver. Når svampene er gyldne og let brankede, tilføjes smør, løg, salt, sukker og timian, og blandingen steger over medium svag varme i ca. 10-12 minutter, til løgene er bløde og eftergivende og begynder at karamellisere let.
- Skær butterdejen ud i 12 lige store stykker, de bliver ca. 7 x 10 cm.
- Læg en skefuld af kompotten på hvert stykke butterdej, så ca. 2 cm af kanten er fri hele vejen rundt. Top med en skive tallegioost.
- Bag tærterne i ca. 12-15 minutter på næstnederste rille. Før du tager dem ud, så vær sikker på, at de er gennembagte og har fået nok varme i bunden.
- Lad dem køle let af, og servér dem med et drys frisk timian, lune eller ved stuetemperatur. Tærterne kan sagtens lunes let inden servering.