Grønt

Opskrift på suppe - 10 favoritter!

Vi har samlet 10 skønne suppeopskrifter, så du kan få inspiration til, hvilken suppe du skal lave i de kolde efterårs- og vintermåneder.
af Redaktionen / Foto: Anders Schønnemann, Fabian Bjørk og Columbus Leth 3.01.2014

Supper der luner på kolde dage

Her finder du 10 lækre supper, som kan bruges i alle anledninger.

Der er alt fra kartoffel-porre-suppe med et tvist af østers til en bagt gulerodssuppe eller smagfuld jordskok-suppe med trøffelolie.

Servér suppen til en let frokost, forret eller middag. De fleste supper kan du lave dagen i forvejen, så den bare skal varmes op, når du får gæster.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se alle de dejlige supper nedenfor!

SE OGSÅ: 6 lækre gryderetter der luner

Svampesuppe med kapers og brøndkarse

Svampesuppe er perfekt, når det er koldt og mørkt udenfor. Derfor får du opskriften på den lækreste og mest cremede svampesuppe lige her!

Gulerodssuppe med basilikum

Gulerod er godt for dig og dit helbred, da rodfrugten er super sund! Den skønne rodfrugt kan bruges på mange forskellige måder blandt andet i en suppe. Prøv derfor opskriften på gulerodssuppe med basilikum, som med garanti bliver et hit i de kolde måneder!

Artiskoksuppe med østers og ramsløg

Hold varmen med denne lækre og cremde artiskoksuppe med østers og ramsløg. Servér suppen sammen med et godt brød!

Ramen-suppe med kylling

Den japanske ramen-suppe er en utrolig populær spise, som faktisk ikke er særlig svær at lave derhjemme. Den kommer i mange forskellige versioner, men denne opskrifter er med kylling, grønne bønner og svampe.

SE OGSÅ: Skøn opskrift på fransk coq au vin!

Blomkålssuppe med østers

I oktober er østers i sæson i Danmark, og det er derfor oplagt at bruge dem i madlavningen. Lav derfor en blomkålssuppe med østers, som du kan servere en kold efterårsaften.

Kold ærtesuppe med basilikum, radise og rygeost

Mangler du en god forret, som du kan servere for dine middagsgæster? Så burde du prøve opskriften på denne ærtesuppe, som både er frisk og smagfuld.

Vintersuppe med kålrabi

Kålrabi er en overset rodfrugt, men den smager skønt og er spring fyldt med vitaminer! Prøv derfor opskriften på denne lækre suppe med kålrabi.

Græskarsuppe med stegt blæksprutte og sødskærm

Giv den klassiske græskarsuppe et twist ved at tilføje stegt blæksprutte. Det giver suppen ekstra smag! Find den skønne opskrift her.

Cremet jordskokkesuppe med trøffelolie

Du kan også prøve kræfter med en cremet jordskokkesuppe med trøffelolie og hasselnødder. Nødderne og trøffelolien giver suppen en dyb og rund smag, og gør den perfekt til en kold vinteraften!

Tomatsuppe med grøntsager og bacon

Tomatsuppe er et sikkert hit hos rigtig mange, og er derfor oplagt at servere for familien eller gæsterne. Prøv denne opskrift på fyldig tomatsuppe, hvor bacon tilføjes for at give suppen ekstra meget smag.

Vild med tomatsuppe? Prøv også Jamie Olivers lækre variant