Grønt

OPSKRIFT | Salat af grillet radicchio, jordbær og vesterhavsost

Her er en opskrift på en frisk og og sommerlig salat med sæsonens friske jordbær.
Shirley Nordenskiold 15.06.2016
Salat, opskrifter, sommersalater

Få opskriften på salat med grillet radicchio og jordbær. Den kan spises som en lille forret eller som tilbehør til grillet fisk, fjerkræ eller lyst kød.

SALAT AF GRILLET RADICCHIO, JORDBÆR OG VESTERHAVSOST

Ingredienser

  • 3 radicchiosalathoveder
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk balsamico
  • ½ dl olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 10 friske jordbær
  • ½ bundt kørvel eller sødskærm
  • Vesterhavsost efter lyst og behag

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT: Grøn salat med edamamebønner og pinjekerner

Fremgangsmåde

Fjern de yderste blade af radicchioen, skær rodenden af og del den ud i blade.

Læg bladene i en skål og vend dem med 1 spsk honning, 1 spsk balsamico, 1 spsk olivenolie, salt og peber. Lad salaten trække i 5 minutter., inden den skal på grillen.

Læg radicchio på en varm grill og grill ca. 1 min. Husk at vende bladene rundt et par gange, så de bliver ens grillet på alle sider og falder lidt sammen, men stadig har noget sprødhed.

Tag radicchio af grillen, læg dem i et fad og vend med den resterende honning, balsamico og olivenolie, så de bliver dejlig saftige.

Nip blomsten af jordbærrene og skær dem ud i tynde skiver.

Drys jordbær og kørvel på toppen af de lune radicchioblade.

Anret salaten i en skål og kom store flager af Vesterhavsost på toppen.

Server salaten med det samme, så den stadig er lidt lun.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Farverig og smagfuld salat der mætter