Grønt

OPSKRIFT | Salat med lun couscous, granatæble og krydret laks

Her får du en lækker og sund opskrift på en frisk salat med lun couscous, granatæble og krydret laksesider. En nordafrikansk ret hvor laksen krydres med det nordafrikanske krydderi - Ras. En simpel ret til den travle hverdag eller en hyggelig middag, som passer perfekt til foråret.
af redaktionen 6.04.2017
opskrift-krydret-laks-og-lun-couscous-salat

Den perfekte opskrift på en nem og lækker forårsret. Denne ret er fyldt med flotte farver bl.a. fra den ovnbagte lyserøde laks, den lune lyse couscous og det farverige granatæble og forårsløg. Retten er derfor perfekt at servere for gæsterne eller som en simpel hverdagsret. For denne opskrift kræver nemlig ikke alverdens tid, men alligevel fuld af smag og ser super lækker ud.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Laksen skal krydres med Ras, også kendt som hanout, som er et nord­afrikansk blandingskrydderi, der ofte bruges sammen med couscous, som har en helt særlig - men lækker smag. God fornøjelse!

Opskrift - Krydret laks og salat med lun couscous

Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter. Antal personer: 4

INGREDIENSER:

  • 1 lakseside, ca. 600 g
  • 1-2 tsk. ras el hanout, fx fra Mill & Mortar
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1-2 spsk. flydende honning

Tip! Laksen får en ekstra lækker smag, når den krydres og dryppes med citron og honning.

Couscoussalaten:

  • 200 g couscous
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 granatæble
  • 1 bundt forårsløg
  • 50 g salte nødder
  • evt. 1 bundt koriander

LÆS OGSÅ: Granatæble - 7 gode grunde til at spise granatæble

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Lun linsesalat med grove grøntsager

FREMGANGSMÅDE:

1. Varm ovnen op til 200°. Krydr laksesiden med ras el hanout, salt og peber. Dryp med citronsaft og honning, og bag laksesiden i ovnen i ca. 15 minutter.

2. Lun couscoussalat med granat-æble: Kog couscous efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra cous­coussen, lad den dryppe godt af, og bland den med citronsaft, oliven­olie, salt og peber.

3. Skær granatæblet i kvarte, og pil kernerne ud. Fjern de bitre hvide hinder. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå.

4. Bland couscous med granatæble, forårsløg, grofthakkede salte nødder og evt. plukket koriander. Servér den lune couscoussalat som tilbehør til den bagte laks.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med æbler, figner og croutoner