Grønt

Orientalsk gazpacho

Supernem at lave selvom ingredienslisten synes lang.
af Kirsten Skaarup / Foto: Jacob Termansen 20.05.2009

(4 personer)
½ kg tomater
125 g salatagurk
1 stor rød peberfrugt
2 spsk finthakkede løg
2 fed hvidløg
2 skiver lyst brød
6-8 dl grønsagsbouillon
2-3 spsk stærk chilisovs
ca. 2 tsk ristet, knust spidskommen
2-3 spsk riseddike
2 spsk citronsaft
4 spsk olivenolie
2 spsk frisk basilikum
2 spsk frisk mynte
2 spsk frisk koriander + ekstra til drys
ca. 1 spsk honning eller sukker
1 mangofrugt eller ½ lille melon
4 spsk cremefraiche 18 pct. eller sojamælk (kan udelades)

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fjern kerner og frøstol fra peberfrugten og skær tomater, agurk og peberfrugt i små terninger.
Hæld grønsagerne i en blender sammen med løg, hvidløg, smuldret brød og lidt af bouillonen. Blend indtil suppen er ensartet. Tilsæt chilisovs, spidskommen, eddike, citronsaft, olie og krydderurter. Blend igen og tilsæt bouillon indtil konsistensen er passende. Smag til med spidskommen, salt, peber og honning eller sukker. Suppen skal absolut smage af noget, men det er samtidig vigtigt, at der er balance mellem smagsnuancerne. Bliv ved med at smage til, indtil »hele orkestret spiller sammen«.
Skræl den valgte frugt og skær den i små terninger. Hæld dem i suppen og sæt den i køleskabet et par timer inden serveringen. Server suppen med en skefuld cremefraiche eller sojamælk og hakket koriander på toppen.

TIPS
Lad dig ikke afskrække af ingredienslisten. Suppen er supernem at lave, og den kan med fordel tilberedes dagen før, den skal serveres.

Se også Kirsten Skaarups opskrift på SMÅ KARTOFFELPIZZAER

Se også Kirsten Skaarups opskrift på PIKANT MAJSBRØD MED CHILI

Se også Kirsten Skaarups opskrift på GULERODSPATÉ

Se også KIRSTEN SKAARUPS GRØNNE PARADIS