Små kartoffelpizzaer
(4 personer)
Pizzadej:
1 tsk gær
1¼ dl lunkent vand
1 tsk sukker
¼ dl olivenolie
50 g speltmel
1 tsk salt
ca. 175 g hvedemel
Fyld:
350 g kartofler
4 fed hvidløg
olivenolie eller tomatpuré
chiliflager, frisk rosmarin og salt til drys
Prøv også: Kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Dej: Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker. Lad væden hvile i 10-15 min. Rør olie, speltmel og salt i dejen. Tilsæt så meget hvedemel, som dejen kan tage for at kunne æltes glat og elastisk.
Ælt dejen igennem igen og del den i små portioner. Rul dejen ud til små pizzaer med en diameter på ca. 7 cm. Læg dem på en smurt bageplade.
Fyld: Skær kartoflerne i papirtynde skiver (de behøver ikke at skrælles). Skær også hvidløgene i skiver. Pensl dejen med olivenolie eller smør et tyndt lag tomatpuré på. Læg hvidløgene på og fordel kartoffelskiverne ovenpå i et pænt mønster. Drys med chiliflager, rosmarin og salt. Dryp med lidt olivenolie og bag pizzaerne i en 220° varm ovn 15-20 min.
Tips
Lad dejen hæve i køleskabet natten over inden pizzaerne formes.
Se også Kirsten Skaarups opskrift på GULERODSPATÉ
Se også Kirsten Skaarups opskrift på PIKANT MAJSBRØD MED CHILI
Se også Kirsten Skaarups opskrift på ORIENTALSK GAZPACHO
Se også KIRSTEN SKAARUPS GRØNNE PARADIS