Grønt

Penne all'arrabiata

Penne all'Arrabiata er italiensk madlavning, når det er bedst og mest enkelt: meget få råvarer, men de bedste, du kan opdrive. Vælg en kvalitetspasta og tomater,nænsomt. En tomatsauce er ikke bare en tomatsauce!
af Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek 23.01.2013

6 personer

500 g kvalitetspenne (Martelli el. De Cecco)

Sauce
1 kg tomater
6 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
4 små tørrede peperoncino-chilier el. 1½ tsk chiliflager
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør
Frisk basilikum
100 g friskrevet parmesan

Vild med italiensk? Se galleriet med 10 italienske retter!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sauce Begynd med at flå tomaterne: Rids lidt i tomatskindet, og læg dem i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem stå i 5 min. Tag tomaterne op, og træk skindet af. Hak derefter tomaterne groft. Hak hvidløget fint. Hæld olivenolie på en pande, sauter hvidløg og chili i 2 min. Tilsæt tomaterne. Lad det simre ved svag varme i 30 min. Smag til med salt og peber. Og chili. Blend tomatsaucen, men sådan at der stadig er lidt grove tomatstykker i.
Pasta Kog pastaen i saltet vand i 10 min. eller sådan at den stadig er al dente, med bid. Hæld vandet fra, og vend pastaen i tomatsaucen. Server straks med basilikum på toppen og friskrevet parmesan til.

Læs også: Panna cotta med rabarberkompot!