Grønt

Råsyltede kartofler med rødløg

Kartofler er skønne til de fleste retter, og de kan tilberedes på mange forskellige måde. Her får du en version med råsyltede kartofler.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 26.02.2014

De skønne råsyltede kartofler kan bruges som supplement til mange forskellige retter. Brug dem som tilbehør til aftensmaden, eller hæld dem på glas, opbevar dem i køleskabet og spis dem som "surt" til koldt kød og pålæg.

Prøv også opskriften: Bagte rødbeder med rygeostcreme

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Råsyltede kartofler egner sig også fint til varme retter i den kolde vintertid, og som en let variant af en kartoffelsalat om sommeren.

Det skal du bruge til råsyltede kartofler:

(4 personer )

1 rødløg
1 dl olivenolie
½ dl eddikesyltede hyldeblomster el. hyldeblomsteddike
1 spsk honning
Havsalt og friskkværnet peber
100 g små kartofler

Prøv også opskriften: Laksetærte med broccoli

Fremgangsmåde:

Pil rødløget, halver det, og skær det i helt tynde både. Hæld olie, eddikesyltede hyldeblomster, honning, salt og peber i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Skær kartoflerne i helt tynde skiver på mandolinjern eller med en meget skarp kniv. Læg skiverne i en skål, og overhæld med den lune dressing. Lad kartoflerne trække 10-15 min., og server dem lune som tilbehør til stegt fisk eller fjerkræ.

Tip! Server kartoflerne sammen med ovnbagt kylling med granatæble og spidskommen!