Råsyltede kartofler med rødløg
De skønne råsyltede kartofler kan bruges som supplement til mange forskellige retter. Brug dem som tilbehør til aftensmaden, eller hæld dem på glas, opbevar dem i køleskabet og spis dem som "surt" til koldt kød og pålæg.
Prøv også opskriften: Bagte rødbeder med rygeostcreme
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Råsyltede kartofler egner sig også fint til varme retter i den kolde vintertid, og som en let variant af en kartoffelsalat om sommeren.
Det skal du bruge til råsyltede kartofler:
(4 personer )
1 rødløg
1 dl olivenolie
½ dl eddikesyltede hyldeblomster el. hyldeblomsteddike
1 spsk honning
Havsalt og friskkværnet peber
100 g små kartofler
Prøv også opskriften: Laksetærte med broccoli
Fremgangsmåde:
Pil rødløget, halver det, og skær det i helt tynde både. Hæld olie, eddikesyltede hyldeblomster, honning, salt og peber i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Skær kartoflerne i helt tynde skiver på mandolinjern eller med en meget skarp kniv. Læg skiverne i en skål, og overhæld med den lune dressing. Lad kartoflerne trække 10-15 min., og server dem lune som tilbehør til stegt fisk eller fjerkræ.
Tip! Server kartoflerne sammen med ovnbagt kylling med granatæble og spidskommen!