Grønt

Råt sommergrønt med asiatisk crunch og friskost

“Med denne snack er det lige før, du ser palmer omkring dig, selv i Jylland og på Bornholm." - Kok Carsten Kyster
af Carsten Kyster, Foto: Columbus Leth. 16.07.2013

Sommermad - snack
Carsten Kyster har ladet sig inspirere af det vietnamesiske køkken til en overraskende frisk grillmenu med et spicy touch.

4 personer

Menu

Forret
Stegte jomfruhummerkager med sød/stærk tomatsalat

Hovedret
Grillet oksefilet med spicy grønt og nudler

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dessert
Asiatisk ravioli med sommerbær, mascarpone og sprødt myslidrys

10 limeblade*
1 dl saltede peanuts
1 spsk ristede sesamfrø
salt
8 små gulerødder med top
8 små pastinakker el. 8 radiser med top
4 grønne asparges
150 g friskost el. flødeost
50 g gedeost

Sommermad - sådan laver du dine snacks
Tør limebladene i ovnen ved ca. 120° i ca. 15-20 min. indtil de er helt tørre. Blend dem til et fint pulver. Blend peanutsene fint, og bland dem med limepulver og sesamfrø, og smag til med lidt salt. Rens gulerødder og pastinak/ radiser, lad toppen blive på. Skær 3-4 cm af bunden på aspargesene, og skær dem i stykker på ca. 5-6 cm. Fordel osten i fire små skåle, den asiatiske crunch ovenpå. Stik grøntsagerne forsigtigt ned i skålene, og server med en velkomstdrink.

* Køb limebladene hos en asiatisk købmand. Dem fra frost har mest smag. Erstat evt. med fintrevet limeskal fra ca. 1 lime.

Tip til din sommermad:
Varier snacken ved at smage ostecremen til med masser af finthakkede krydderurter, fx basilikum, dild og purløg.