Grønt
Grønt
Saftige vegetar-frikadeller med krydderurter
Prøv disse saftige frikadeller med krydderurter og hvidløg. De fungerer som et perfekt alternativ til falafler.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
8.08.2019
Hvad enten du kører 'meatfree monday' eller lever som vegetar, er disse grøntsags-frikadeller perfekte til sund aftensmad.
Grøntsagsdeller kan laves på mange forskellige måder. Både med kartofler, bønner og som i det her tilfælde med knoldselleri, skalotteløg og hasselnødder.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også disse ekstra sunde fiske-frikadeller!
Du kan prøve at bruge spidskommen i dellerne for at få en mellemøstlig smag, og spis dem som alternativ til falafler.
Opskrift på saftige vegetar-frikadeller med krydderurter
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave saftige vegetar-frikadeller med krydderurter
- 1 knoldselleri
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 4 æg
- 1 spsk. bagepulver
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. chilipulver
- 30 g hasselnødder, hakkede
- 1 bundt estragon
- 1 bundt basilikum
- ½ dl olie, vindruekerne eller raps
- Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du saftige vegetar-frikadeller med krydderurter
- Skræl sellerien, riv den på et rivejern, og kom den op i en skål.
- Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og kom dem op til sellerien.
- Tilsæt æg, bagepulver, hakkede krydderurter (gem lidt til at drysse ud over dellerne til sidst), og vend det hele godt sammen til en jævn 'fars'.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad farsen stå lidt og samle smag. Varm en pande op, kom olie på, og form deller med en ske.
- Kom dem på panden, og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe på begge sider.
- Tag dellerne af, kom dem op i et fad, og steg resten færdige.
- Varm dellerne i ovnen, lige inden de skal spises. Server eventuelt dellerne med auberginedip og lidt ekstra krydderurter på toppen.