Salat med grønkål, appelsin, rødkål og valnødder
Salat

Salat med grønkål og appelsin

28.10.2021
28.10.2021 Foto: Betina Hastoft
Grønkålssalat er rigtig sundt og de store, krusede, grønne blade smager glimrende i salater. Her får du opskriften på en lækker grønkålssalat med appelsin og valnødder.
4 personer

Grønkålssalat

  • 200 g grønkål
  • 4 julesalater
  • 1 hoved radicchio
  • 2 appelsiner
  • 1 granatæble
  • 100 g valnødder
  • 100 g abrikoser

Marinade

  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. hindbæreddike
  • 6 spsk. valnøddeolie
  • Havsalt og peber

Lige nu er det sæson for grønkål, som bl.a. andet smager skønt i salater. Server denne skønne grønkålssalat til for eksempel glaseret skinke. Salat med grønkål er sund mad de fleste kan lide. 

Læs også: Lækker salat med spidskål

Sådan laver du grønkålssalat

  1. Skyl grønkålen, og fjern stokken.
  2. Hak grønkålen fint.
  3. Skær stokken af julesalaten, og skil bladene fra hinanden.
  4. Læg bladene langs kanten på et stort fad som pynt, eller hak 2 af dem i salaten.
  5. Fjern de yderste blade af radicchioen, snit salaten groft, og bland den med grønkålen.
  6. Skær skallen af appelsinerne, så det hvide også skæres væk.
  7. Skær appelsinerne i tern, og bland dem i salaten.
  8. Skær granatæblet midt over.
  9. Bank kernerne ud.
  10. Sørg for, at der ikke kommer hinder med, de er meget bitre.
  11. Drys granatæblekernerne over salaten.
  12. Hak valnødderne og abrikoserne groft, og drys dem over salaten.

Marinade:

  1. Rør grov sennep med honning og hindbæreddike.
  2. Tilsæt valnøddeolie, og rør blandingen sammen.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Hæld vinaigretten over salaten.