Grønt
Salat
Salat med laks, avocado og croutoner
Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at lave en lækker salat. Her får du opskriften på en mættende salat med laks.
Tekst: Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen
21.03.2023
6 personer
Ingredienser
- 1-2 hjertesalater
- 2 avocadoer
- 200 g røget laks i skiver
- 1 håndfuld frisk dild
- Croutoner: 3-4 skiver surdejsbrød
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie til stegning
- 1 nip salt
Dressing
- 2 tsk. flydende honning
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Sådan laver du salat med laks, avocado og croutoner
- Croutoner: Bryd brødskiverne i mindre, grove stykker.
- Pil og hak hvidløg. Rist brødstykkerne i olivenolie på en pande ved middel varme.
- Tilsæt hvidløg, når brødstykkerne er gyldne og sprøde, og lad det stege med på panden i ca. 1 minut. Krydr herefter croutonerne med salt.
- Skyl hjertesalat, og del den i blade.
- Flæk avocadoer, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern.
- Anret salatblade og avocadotern på et fad.
- Skær laks i mindre stykker, og fordel dem oven på salaten. Top med plukket dild.
- Dressing: Rør honning, eddike og olie sammen i en skål, og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten, og top med croutoner lige inden servering.
I videoen herunder kan du se tre måder, du også kan tilberede din laks på, hvis du ikke bruger røget laks i skiver.