Grønt

Sommersalat med stikkelsbær

Stikkelsbær gør i denne opskrift underværker sammen med friskbælgede ærter og rødbeder.
af Kogebogsforfatter Kille Enna 28.06.2010
Ingredienser:
(2 personer)

Salat:

stikkelsbær


ærter


Vinaigrette:
1½ spsk balsamisk æbleeddike
2 spsk koldpresset
jordnøddeolie
2 tsk mørk el. lys
muscovado-rørsukker
strejf af paprika
havsalt
friskkværnet sort peber
2 tsk finthakkede friske krydderurter, f.eks. mynte, dild, oregano, timian og salvie

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: Stikkelsbærsauce til fisk

Vinaigrette: Rør æbleeddike og jordnøddeolie sammen i en skål. Tilsæt rørsukker og paprika og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Rør de finthakkede krydderurter i.

LÆS OGSÅ: Stikkelsbær / estragonsorbet

Salat: Rens og halver stikkelsbærrene. Skær rødbeder og løg i tynde skiver. Bland stikkelsbær, rødbedeskiver, løgringe og ærter sammen i en stor, bred skål. Pluk krydderurter, dild og salater og vend dem i. Hæld vinaigretten over salaten og vend forsigtigt rundt.

Flere lækre opskrifter med danske bær:

Is med solbær


Tranebærkage


Salat med ribs