Grønt
Grønt
Stikkelsbær-sauce til fisk
En funky sauce med stikkelsbær, der vil imponere enhver gæst.
af Kogebogsforfatter Kille Enna
28.06.2010
Ingredienser:
(ca. 6 dl)
500 g friske søde stikkelsbær, nippede
4 hele kardemommekapsler
1 spsk balsamisk æbleeddike
200 g lyst rørsukker
½ tsk finthakket rosmarin
1½ tsk fintrevet frisk ingefær
¼ vaniljestang
Havsalt
Is med solbær
Tranebærkage
Salat med ribs
(ca. 6 dl)
500 g friske søde stikkelsbær, nippede
4 hele kardemommekapsler
1 spsk balsamisk æbleeddike
200 g lyst rørsukker
½ tsk finthakket rosmarin
1½ tsk fintrevet frisk ingefær
¼ vaniljestang
Havsalt
LÆS OGSÅ: Sommersalat med stikkelsbær
Nip stikkelsbærrene og hæld dem i en gryde. Kværn kardemommekapslerne og hæld dem i gryden sammen med æbleeddike, rørsukker, rosmarin, ingefær, vaniljekorn og -stang samt havsalt. Bring det op til kogepunktet og kog i 5 min. Kør hele molevitten igennem en grov purékværn. Hæld saucen tilbage i gryden og kog yderligere 5 min. Afkøl og opbevar i køleskabet. Server saucen til pandestegte eller grillede sommermakreller og grønne salater. Den er også god til kogt kyllingekød.
LÆS OGSÅ: Stikkelsbær / estragonsorbet
Flere lækre opskrifter med danske bær:
Is med solbær
Tranebærkage
Salat med ribs